Начало Таекуондо Христо Стоичков чупи дъски на таекуондо шоу и в Пловдив (ВИДЕО)

Христо Стоичков чупи дъски на таекуондо шоу и в Пловдив (ВИДЕО)

Христо Стоичков чупи дъски на таекуондо шоу и в Пловдив (ВИДЕО)
0

Голямата легенда на българския футбол Христо Стоичков направи още една таекуондо демонстрация. След шоуто в София, Камата посети и Пловдив. Там той се включи в специалното шоу на Демонстративния отбор на Световната федерация по таекуондо (World Taekwondo).

Събитието се проведе в „Античния театър“ и бе организирано от Община Пловдив, съвместно с Българската федерация по таекуондо.

Спектакълът започна с демонстрация на носителя на „Златна топка“ Христо Стоичков, който бе предизвикан от председателя на родната федерация Слави Бинев. Стоичков показа, че освен с левачката, може да чупи дъски и с ръка. След впечатляващия удар, той бе аплодиран лично и от президента на Световната федерация д-р Чонг Уон Чо.

Жителите и гостите на гр. Пловидв станаха свидетели на уникалното и неповторимо шоу на демонстративния отбор на световната федерация по таекуондо. Демонстрацията впечатли всички присъстващи в Античния театър, а след нейния край публиката дълго време се снима както със Стоичков, така и с всички звезди на световното таекуондо.

В същото време България отново бе близо до спечелването на медал от Световното първенство за юноши и девойки. Александра Георгиева при девойките в кат. до 52 кг. стартира с победа над Ариана Родригес от Португалия, а във втория кръг се наложи над представителката от Сърбия – Нина Стоянович. В третия кръг Александра се изправи срещу египетката Абделкарим, където показа отлична игра и без проблем продължи напред. В решаващата среща за медал обаче българката игра срещу състезателка от Корея. Опитът на нашата съперничка си каза думата и Георгиева не успя да продължи на полуфинал.

Деян Божков при юношите отпадна в началото, както и Васил Борисов.

Световното първенство за юноши и девойки продължава и утре, 5-ти август в столичната „Арена Армеец“, където в надпреварата се впускат Денис Димитров, Михаела Костадинова и Стефан Стаменов.