Начало Таекуондо Божидар Аврамов ще участва на турнира по таекуондо „Рамус София къп“

Божидар Аврамов ще участва на турнира по таекуондо „Рамус София къп“

Божидар Аврамов ще участва на турнира по таекуондо „Рамус София къп“
0

Един от най-големите таланти в олимпийското таекуондо Божидар Аврамов се завръща на състезателния доджанг след пауза от половин година. Възпитаникът на Димитър Михайлов ще се бори за отличията по време на десетия турнир „Рамус София къп“ в нова категория. Сребърният медалист от Мултиевропейските игри ще изпробва своите възможности при 74-килограмовите.

За тези месеци не бих казал, че съм се подготвял. По здравословни причини реших да си взема почивка и всъщност да си отговори на въпроса как искам да продължавам? Искам ли да продължавам със спорта? В крайна сметка искам да се занимавам със спорт, защото няма една вечер, в която аз да заспя и да не си мисля за това как ще се върна. Наистина много ми се играе, липсва ми, може би просто правилното решение беше да сменя атмосферата малко. По отношение на предстоящото състезание – това е силен ранкингов турнир за кадети, младежи и девойки. Ние досега сме организирали София оупън, който е ранкингов за мъже и жени, но тази година поради странични причини ще бъдем домакини на младежи, кадети и девойки„, каза за БНР Божидар Аврамов.

Най-вълнуващото, че сега като че ли започвам на чисто. За момента първата ми цел е да се стабилизирам, да бъда успешен и същевременно здрав, защото това беше моят най-голям проблем – аз не бях нито физически, нито психически, нито емоционално здрав. Главната ми цел е да започна да се състезавам, ако трябва на по-ниски и ранкингови турнири. Надявам се да имам шанс да бъда селектиран за европейската квалификация за олимпиадата другата година. Сравнително скоро е и съответно аз трябва малко по-бързо да се мобилизирам. За момента имаме план да мине този турнир, за да видя в каква форма съм. В края на месеца и има турнир с ранг G1 в Босна и Херцеговина. Там обмисляме да ходим. Естествено, не е сигурно, но за момента тези две състезания са ми пред очите, а за другата година все още е неизвестно„, добави състезателят.

Домакин на „Рамус София къп“ утре и в неделя ще бъде столичната „Асикс Арена“. Заявка за участие в турнира са подали над 900 състезатели от 21 държави. Надпреварата се организира по повод 1 ноември – Ден на народните будители.