Начало Граплинг и BJJ Денис Дейвис и Кристал Демопулос демонстрираха как се прави „кука на петата“ (ВИДЕО)

Денис Дейвис и Кристал Демопулос демонстрираха как се прави „кука на петата“ (ВИДЕО)

Денис Дейвис и Кристал Демопулос демонстрираха как се прави „кука на петата“ (ВИДЕО)
0

Надали ще открием топлата вода, като ви кажем, че BJJ е в основната на бойните техники за някои от най-добрите бойци в MMA в момента, но все пак никога не е лошо да си го припомним. Затова сега обръщаме вниманието на демонстрацията, която Денис Дейвис направи за една от интересните техники за събмишън – „кука на петата“. За целта той е поканил Кристал Демопулос от позицията ѝ на звезда от UFC.

Постановката за куката идва от позиция на земята и за двамата бойци, докато те все още са в седнало положение. Той бута „Малкото чудовище“ с ръце на земята и от последвалата ниска позиция прилага контрол в областта на таза, за да вкара дясното си бедро под десния крак на съперничката. След това се изтласква назад и заключва глезена с двете си ръце. Завършекът идва с извиване и спазване на дистанция от съперника с помощта на краката.

При правилата на BJJ ударите не бива да забравяме, че са забранени, така че „кука на петата“ е много по-трудно изпълнима, ако съревнованието е по правилника на MMA. Тогава от най-голямо значение е скоростта на действия, защото главата на атакуващия е в опасна позиция за лактите на човека на земята.