Начало Senshi Димитър Пенчев победи Петър Стойков в зрелище на SENSHI 8

Димитър Пенчев победи Петър Стойков в зрелище на SENSHI 8

Димитър Пенчев победи Петър Стойков в зрелище на SENSHI 8
0

Димитър Пенчев взе ценна победа срещу Петър Стойков в главното събитие на SENSHI 8. Двамата премериха сили по правилата на KWU FULL CONTACT в категория до 70 килограма и вдигнаха залата на крака в рамките на три рунда.

Мачът оправда големите очаквания, предвид противопоставянето на двама настоящи европейски шампиони на WAKO PRO.

Бойците започнаха с лоу кикове. Стойков стъпваше само напред и се опита да наложи темпото си, но Пенчев добре го контрираше. Голяма част от откриващия рунд премина много равностойно и нито един от съперниците не допусна отпускане за миг.

Удар в тялото – дясно кроше, това беше най-често търсената комбинация от Димитър в първите 3 минути. Стойков опита спининг бек фист с гонга, но пропусна. Малко преди това той пласира страховит ритник в тялото на съперника.

Петър продължи да натиска с началото на втората част. Пенчев се придържаше към тактиката си на изчакване. Боецът на СК „Скорпион“ отстъпваше и захождаще, пропусна удар с въртене, който можеше да бъде нокаут. Съдията Семи Шилт на моменти не успяваше да разтърве бойците. Лявото око на Димитър Пенчев пък се поду след дясното дясно кроше през три минути.

Рунд №3 започна с нова атака на Стойков, който притисна съперника си в ъгъла. Звездата на SENSHI все така трупаше предимство. Пенчев се хвърли по-сериозно в атака в средата на частта, но Стойков добре потърси клинча.

В следващото си нападение пусна маваши гери, което Петър едва блокира. В последната минута боецът на „Армеец“ се беше изморил доста и отстъпи инициативата. Дори тогава успя да забие коляно в главата на съперника. Същото стори и Димитър Пенчев, но секунда по-късно беше пратен на пода. Останаха съмнения дали беше след чист удар или подхлъзване.

Така след много успорвани три рунда Пенчев взе победата с решение.

SENSHI 8 се провежда със съдействието на Професионалната лига на Световния киокушин съюз (KWU International Professional League) с председател Шихан Иво Каменов, както и със специалната подкрепа на ЗАД „Армеец“, MAX Sport, „България Еър“ и М Кар Груп – BWM дилър.

Медийни партньори на събитието са Boec.bg и Boec.com, националната телевизия Bulgaria ON AIR, американската онлайн телевизия за бойни спортове FITE, Gol.bg, Topsport.bg, Kwunion.com, Russian Union Of Martial Arts и информационния портал Kyokushin Karate News.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.