Начало Сумо Добромир Дерменджиев защити титлата си на държавното по сумо

Добромир Дерменджиев защити титлата си на държавното по сумо

Добромир Дерменджиев защити титлата си на държавното по сумо
0

Многократният републикански шампион по сумо Добромир Дерменджиев триумфира на държавното първенство по сумо, което се проведе на пети и шести март в НСА „В. Левски“ гр.София. Ямболията Дерменджиев, който също така е носител и на европейска титла, си гарантира участие на още един шампионат на Стария континент със спечелването на схватките си в София.

Очаква се следващото европейско първенство по сумо да се проведе през месец септември в Полша. Ето как Дерменджиев коментира участието си там и успеха на държавното първенство:

Радвам се, че отново станах шампион и си гарантирах квота за европейското. Именно в Полша през 2016-а година станах сребърен медалист и с това се надявам отново късметът да бъде с мен в тази държава през 2022 година„, сподели националът по сумо за Boec.BG.

В държавното първенство по сумо взеха участие малко над 600 сумисти от 16 спортни клуба членове на БФ по Сумо.

В категориите за мъже и жени участваха и други медалисти от световни и европейски първенства, което даде допълнителен заряд на състезанието и послужи като добър пример за младите участници в дивизиите за юноши. Шампиони в своите категории, освен Добромир Дермеджиев, станаха и Стефани Веселинова, Теодора Василева, Людмила Йорданова, Цветелина Дамянова, Александра Георгиева, Ванеса Петрова, Габриела Гигова, Димитър Рангелов, Пресиан Михов, Пенчо Дочев, Иван Благоев, Михаил Илиев, Мартин Владимиров.

тагове:
Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".