Начало Сумо Известен сумист беше наказан за нелегален хазарт

Известен сумист беше наказан за нелегален хазарт

Известен сумист беше наказан за нелегален хазарт
0

Един от популярните сумисти в японското сумо и член на най-висшата дивизия – „Макуучи“ – „меагашира-8“ Хиденоуми (вляво на снимката) е участвал в нелегални залагания и ще бъде наказан от японската сумо асоциация.

Японският ракиши, заедно с друг сумист – предсавителят на втора дивизия („Джурьо“) Шиден (вдясно на снимката) са залагали в незаконно заведение в Сока, префектура Сайтама през миналото лято и са признали действията си пред комисията за съответствие на Японската сумо асоциация. Това съобщиха от mainichi.jp, позовавайки се на източник запознат с разследването.

Полицията на префектура Сайтама е отнесла делата на сумистите до прокуратурата.

Хиденоуми ще отсъства от следващия голям турнир като наказание за деянието си. Той е бивш шампион в три дивизии в японското сумо („Джонокучи“, „Джонидан“ и „Джурьо“).

Бордът на директорите на Японската сумо асоциация също намали стипендията на 32-годишния Хиденуми с 20 процента за два месеца и наложи порицание на неговия приятел – 30-годишния ракиши от втора дивизия – Шиден.

Припомняме, че Японската сумо асоциация не толерира и прикрива никакви грешки на сумистите. През 2020 година един от най-известните сумисти – Аби беше наказан да не участва за неопределено време в надпревари, защото е посещавал барове по време на последния голям турнир – „Нагоя Башо“, който се проведе в японската столица Токио, с което е нарушил антиепидемичния протокол.

Именно Аби се завърна по впечатляващ начин при най-силните сумисти – в дивизия „Макуучи“ през този януари, завършвайки на второ място в надпреварата като по пътя си победи и „йокодзуна“ Терунофуджи.