Начало Борба Снайдер спечели рекордна титла на „Иван Яригин“ (ВИДЕО)

Снайдер спечели рекордна титла на „Иван Яригин“ (ВИДЕО)

Снайдер спечели рекордна титла на „Иван Яригин“ (ВИДЕО)
0

Американецът Кайл Снайдер е новият шампион в категория до 97 кг в свободния стил на международния турнир по свободна борба – „Иван Яригин“, който се проведе в Красоярск, Русия между 26 и 30 януари.

Във финалната схватка на надпреварата при 97-килограмовите Снайдер, който е победител в състезанието през 2017 и 2018 година, надделя над шампиона от 2019 година – Шамил Мусаев с 3:8 точки.

С успеха той се превърна в първия американец, който е победител в надпреварата три пъти.

„Яригинският турнир е много добро състезание. С всеки изминал път ми харесва да идвам в Русия все повече и повече. Обичам да идвам в Сибир и имам късмета да бъда трикратен победител в турнира. Иван Яригин е много известен борец, той е невероятно популярен у нас (в САЩ) и аз съм особено доволен, че е представител на полутежка категория“, сподели Снайдер в интервю след успеха.

Олимпийският шампион беше попитан и дали е знаел, че най-големият му опонент – Абдулрашид Садулаев ще пропусне надпреварата.

Със сигурност. С Абдулрашид общуваме редовно, а той ми изпрати съобщение, че се готви за Европейското първенство без отбора. Той ми написа: Кайл, не се сърди – лесно ще ти е да спечелиш (усмихва се). Но за мен не е толкова важно дали Садулаев ще участва или не. Турнирът „Яригин“ е един от най-добрите турнири в света и винаги ми е интересно да се състезавам тук, да се тествам с тези, които тренират със Садулаев. Летях тук толкова дълго време, за да спечеля турнира. Не знам кога ще дойда в Русия следващия път, но определено мога да кажа, че ще дойда“, завърши той.