Начало ММА Реваншът между Бейдър и Конго е факт

Реваншът между Бейдър и Конго е факт

Реваншът между Бейдър и Конго е факт
0

Райън Бейдър ще защитава титлата си в тежка категория срещу Чейк Конго в мач-реванш. Сблъсъкът между двамата е главен на събитие на Белатор, което ще се проведе на 6 май в Париж, Франция.

Припомняме, че при предходната среща между тях, състояла се през септември 2019 година на събитието Белатор 226, шампионът нанесе удар в окото на претендента. Оказа се, че е имало бъркане в очите. Това принуди рефера Майк Белтран да прекъсне двубоя. Чейк Конго сподели на влезлия на ринга лекар, че не вижда нищо и това беше краят. Двубоят тогава беше обявен за несъстоял се, което пък беше добре дошло за Бейдър. Тогава той запази титлата си в тежка категория.

От тогава насам Бейдър допусна поражения от Вадим Немков през август 2020 година, с което загуби единия пояс – в полутежка категория. Последва успех в реванша с Лиото Мачида, загуба с нокаут от Кори Андерсън. При последното си влизане в клетката, състояло се през уикенда – Бейдър ликува с абсолютната титла в тежката категория, надделявайки с решение над Валентин Молдавски.

Именно след двубоя Бейдър и Конго застанаха очи в очи на ринга (на снимката).

Конго, от своя страна, загуби от Тимъти Джонсън с раздвоено решение през октомври 2020 година, а през миналия август събмитна във втория рунд Сергей Харитонов в главния двубой на събитието Белатор 265.

Общият баланс на Бейдър е 29 успеха и 7 поражения в ММА. Той е спечелил 15 преди финалния гонг (12 с нокаут и 3 след събмишън).

Конго е с 31 победи, 2 равенства и 11 загуби в ММА. 19 успеха той е постигнал преди финалния гонг (15 с нокаут и 4 след събмишън).