Начало Бокс Поветкин припомни един от последните си големи двубои на ринга (ВИДЕО)

Поветкин припомни един от последните си големи двубои на ринга (ВИДЕО)

Поветкин припомни един от последните си големи двубои на ринга (ВИДЕО)
0

Александър Поветкин сподели на феновете си един от последните си двубои на ринга чрез пост на компанията, която го представляваше в бокса – World of Boxing Promotions.

Това е срещата между него и американецa Майкъл Хънтър. Тя се проведе на 7 декември 2019 година в „Дирия арена“ в Дирия, Саудитска арабия. Сблъсъскът беше подгряващ на реванша за световните титли в тежка категория между Анди Руис-младши и Антъни Джошуа, спечелен от англичанина.

„Руския Витяз“ излезе на ринга срещу Майкъл Хънтър, който носеше страхотна маска на филмовия герой „Хищника“.

Припомняме, че Поветкин приключи професионалната си кариера с пресконференция, дадена в средата на юни месец 2021 година заедно с неговия мениджър – Андрей Рябински.

Преди това Дилиън Уайт  нокаутира в четвъртия рунд руския боксьор на гала, провела се в Гибралтар на 27 март. В първия сблъсък между 41-годишният руснак и „Крадеца на трупове“, до успех с нокаут стигна Поветкин. Двубоят се проведе на 22 август 2020 година в тренировъчния лагер на „Matchroom“ в Брентуд, Англия, точно след двубоя с Хънтър.

На професионалния ринг руският боксьор проведе 40 двубоя, отбеляза 36 победи (25 предсрочно), претърпя три поражения и една битка завърши наравно.

На аматьорския ринг Поветкин два пъти стана европейски шампион (2002, 2004), световен шампион (2003) и спечели злато на Олимпийските игри в Атина през 2004 г. Той започна да се състезава на професионалния боксов ринг през 2005 г. и беше редовен световен шампион на WBA от 2011-2013 г., а миналата година стана временен световен шампион на WBC, но загуби тази титла от Дилиън Уайт в реванш през март 2021 година“, написаха от промоутърската компания, а постът беше споделен и от самия Поветкин.