Начало Бокс Поветкин ще запомни 2021 година (СНИМКА+ВИДЕО)

Поветкин ще запомни 2021 година (СНИМКА+ВИДЕО)

Поветкин ще запомни 2021 година (СНИМКА+ВИДЕО)
0

Александър Поветкин, сподели в социалните мрежи пост на компанията, която го представляваше в бокса – World of Boxing Promotions.

В него се припомнят успехите на големият боксьор на аматьорската и професионална сцена.

„Руския Витяз“ приключи професионалната си кариера с пресконференция, дадена в средата на юни месец заедно с неговия мениджър – Андрей Рябински.

Припомняме, че Дилиън Уайт  нокаутира в четвъртия рунд руския боксьор на гала, провела се в Гибралтар на 27 март. В първия сблъсък между 41-годишният руснак и „Крадеца на трупове“, до успех с нокаут стигна Поветкин. Двубоят се проведе на 22 август 2020 година в тренировъчния лагер на „Matchroom“ в Брентуд, Англия.

„Олимпийският шампион Александър Поветкин през юни тази година обяви края на боксовата си кариера. На професионалния ринг руският боксьор проведе 40 двубоя, отбеляза 36 победи (25 предсрочно), претърпя три поражения и една битка завърши наравно.

На аматьорския ринг Поветкин два пъти стана европейски шампион (2002, 2004), световен шампион (2003) и спечели злато на Олимпийските игри в Атина през 2004 г. Той започна да се състезава на професионалния боксов ринг през 2005 г. и беше редовен световен шампион на WBA от 2011-2013 г., а миналата година стана временен световен шампион на WBC, но загуби тази титла от Дилиън Уайт в реванш през март 2021 година“, написаха от промоутърската компания, а постът беше споделен и от самия Поветкин.

Александър Поветкин, получи награда от Световния боксов съвет (WBC) на 59-та годишната конференция на организацията, която се проведе между 14 и 19 ноември в Мексико Сити. Призът е по случай страхотната кариера на руския боксьор.