Начало Борба Кайл Снайдер: Борбата е универсален език (СНИМКА)

Кайл Снайдер: Борбата е универсален език (СНИМКА)

Кайл Снайдер: Борбата е универсален език (СНИМКА)
0

Кайл Снайдер, който е един от най-големите борци в свободния стил в момента, си припомни част от визитата при своя най-голям опонент на тепиха, но приятел извън него – Абдулрашид Садулаев.

Американският борец сподели снимка – спомен от спортна зала в Дагестан, която той посети през декември, за да предаде част от знанията си на младите борци от руската автономна република.

„Борба: Един универсален език“, написа философски олимпийският шампион от Рио де Жанейро при 97-килограмовите в свободния стил.

Припомняме, че американският борец беше на гости при Абдулрашид Садулаев.

Двамата обиколиха автономната руска република с хеликоптер. „Аварския танк“ дори преобрази Снайдер, обличайки го като средновековен дагестански конник.

Една от едва двете загуби в кариерата на Садулаев е именно от Кайл Снайдер – на финала на Световното през 2017 година. От тогава насам обаче дагестанският борец спечели общо три дуела с американския си противник.

Тази година Садулаев и Снайдер се срещнаха на финалите на двете най-силни състезания – Олимпийските игри и Световното първенство. На финала в Токио до успех с 6:3 стига дагестанският борец, с което детронира олимпийския шампион в същата категория от Рио де Жанейро. Два месеца по-късно Садулаев надделя над Снайдер с 6:0 в последния сблъсък при 97-килограмовите в свободния стил на Световното първенство, провело се в Осло, Норвегия, с което ликува с 5-а световна титла.

Абдулрашид Садулаев е двукратен олимпийски шампион (до 86 кг и до 97 кг), петкратен световен първенец и носител на четири европейски титли.

Кайл Снайдер е олимпийски шампион от Рио 2016 година при 97 кг и сребърен медалист от Токио 2020 година в същата категория. 25-годишният американец има и две световни титли, както и още два медала от световни шампионати (сребро и бронз). Той е четирикратен шампион на Панамерика и двоен златен медалист от Панамериканските игри.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".