Начало Бокс Поветкин беше награден от WBC (ВИДЕО)

Поветкин беше награден от WBC (ВИДЕО)

Поветкин беше награден от WBC (ВИДЕО)
0

Александър Поветкин, получи награда от Световния боксов съвет (WBC) на 59-та годишната конференция на организацията, която се проведе между 14 и 19 ноември в Мексико Сити. Призът е по случай страхотната кариера на руския боксьор, в която той стана олимпийски шампион, световен шампион при професионалистите на WBA, както и многократен интерконтинентален шампион на WBA и WBC.

Президентът на WBC Маурисио Сюлейман отбеляза многото ярките победи на руския боксьор, спортното дълголетие, както и боксовия талант на Александър, което му позволи да влезе в елита в тежка категория за много години, и пожела на спортиста успех в начинанията му извън боксовия ринг.

Поради отсъствието на Александър Поветкин на събитието, проведено в Мексико, Маурисио Сюлейман връчи наградата на руския боксьор чрез представителя на международния секретариат и супервайзър на WBC Оксана Семенишина, дни след форума.

Поветкин сподели снимки и видео в социалните мрежи от връчването на статуетката.

„Благодаря за наградата и за милите думи“, написа „Руския Витяз“ в профила си в Instagram.

Александър Поветкин приключи професионалната си кариера с пресконференция, дадена в средата на юни месец заедно с неговия мениджър – Андрей Рябински.

Припомняме, че Дилиън Уайт  нокаутира в четвъртия рунд руския боксьор на гала, провела се в Гибралтар на 27 март. В първия сблъсък между 41-годишният руснак и „Крадеца на трупове“, до успех с нокаут стигна Поветкин. Двубоят се проведе на 22 август 2020 година в тренировъчния лагер на „Matchroom“ в Брентуд, Англия.

Александър Поветкин приключва със спорта с баланс от 36 победи (25 с нокаут), 1 равенство (с Майкъл Хънтър) и 3 загуби (от Владимир Кличко, Антъни Джошуа и Дилиън Уайт). Руският боксьор е олимпийски шампион в супер тежка категория от Игрите в Атина, Гърция, провели се през 2004 година.