Начало Бокс Поветкин припомни страхотен нокаут в своята кариера (ВИДЕО)

Поветкин припомни страхотен нокаут в своята кариера (ВИДЕО)

Поветкин припомни страхотен нокаут в своята кариера (ВИДЕО)
0

Александър Поветкин, който е бивш световен шампион в тежка категория, сподели с феновете си в социалните мрежи седмата годишнина от сблъсъка с Карлос Такам.

Двамата боксьори се срещнаха на ринга на 24 октомври 2014 година в комплекс „Лужники“ в Москва. Сблъсъкът беше в тежка категория, а залогът – сребърната титла на WBC. Успехът за руснака дойде след феноменален нокаут, постигнат в 10-я рунд.

Александър Поветкин приключи професионалната си кариера с пресконференция, дадена в средата на юни месец заедно с неговия мениджър – Андрей Рябински.

Припомняме, че Дилиън Уайт  нокаутира в четвъртия рунд руския боксьор на гала, провела се в Гибралтар на 27 март. В първия сблъсък между 41-годишният руснак и „Крадеца на трупове“, до успех с нокаут стигна Поветкин. Двубоят се проведе на 22 август 2020 година в тренировъчния лагер на „Matchroom“ в Брентуд, Англия.

Александър Поветкин приключва със спорта с баланс от 36 победи (25 с нокаут), 1 равенство (с Майкъл Хънтър) и 3 загуби (от Владимир Кличко, Антъни Джошуа и Дилиън Уайт). Руският боксьор е олимпийски шампион в супер тежка категория от Игрите в Атина, Гърция, провели се през 2004 година.

Ето и целият сблъсък между Карлос Такам и Александър Поветкин.