Начало Бокс Поветкин: Не мисля за нокаут, а за победа

Поветкин: Не мисля за нокаут, а за победа

Поветкин: Не мисля за нокаут, а за победа
0

Бившият световен шампион в тежка категория – Александър Поветкин, е в заключителните дни на подготвителния си лагер за реванша с Дилиън Уайт.

Двамата ще се срещнат отново на 27-ми март в Гибралтар. Първият сблъсък между двамата се проведе през август 2020 г. в Лондон, когато руснакът нокаутира британския си съперник в петия рунд.

Реваншът трябваше да се проведе през ноември, след това през януари и накрая в началото на март. И трите пъти обаче уговорената дата пропадаше заради проблеми свързани с коронавирус пандемията.

Самият Поветкин прекара няколко дни в болница след положителен COVID-19 тест, но сега вече всичко е в миналото и ветеранът е готов за втора победа над Уайт.

„Оценявам положително лагерът, който направих с моя отбор“, заяви 41-годишният боксьор.

„Имаше усложнения заради изкарания коронавирус, но сега всичко е наред. Спарингите бяха изненадващо добри. Магомедрасул Маджидов бе част от отбора ми за този лагер и съм му благодарен за това.

„Работих доста над защитата. Ще се опитам да не бъда толкова открит, колкот бях в първите рундове на онзи мач. Боят и тренировката са различни неща. Опитвам се всячески да забравя, че съм го нокаутирал в първия мач.

„Това си остава в миналото. Това, че тогава е станало така, не означава, че сега ще видите същото. Нокаутът не е най-важното. Ако влезете в даде мач с тази нагласа, ще загубите.

„За мен е много по-важно и ценно да взема победата. Всичко се свежда до това“, заключи Поветкин.