Начало Киокушин Две титли и 11 медала за България от Световното по киокушин (ВИДЕО)

Две титли и 11 медала за България от Световното по киокушин (ВИДЕО)

Две титли и 11 медала за България от Световното по киокушин (ВИДЕО)
0

Отлично представяне за националите ни по карате киокушин на Световното първенство на KWF в Краков, Полша. Родните каратисти завоюваха две световни титли и общо 11 медала. Страната ни бе представена от общо 24 бойци.

Със злато триумфираха Теодора Попова и Моника Стоянова. Двете записаха по три победи в категориите си. Попова ликува с първото място при над 60-килограмовите 16-17 годишните момичета. Стоянова стигна до титлата в изцяло български финал в същата възрастова група, но категория до 50 кг. Тя победи Николинка Бояджиева.

С медала на Бояджиева сребърните отличия за България са общо три. Финали играха Виктор Колев и Василена Петкова.

Шестима родни представители пък се окичиха с бронз – Габриела Николова, Никол Найденова, Адриян Добрев, Николай Станчев, Неджми Бозов и Тодор Крушков.

Медалистите ни ще бъдат наградени в събота, 20-ти ноември, когато е официалната церемония. Утре е и битката при мъжете и жените, където страната ни няма представители.

В Световното първенство на KWF участват 690 състезатели от над 30 държави на 7 татамита, като има представители от пет континента – Европа, Азия, Африка, Северна Америка и Южна Америка. На първенството в Краков ще бъдат раздадени общо 46 комплекта медали.