Начало ММА Невероятен нокаут в първия рунд донесе победата на Дипчиков (ВИДЕО)
0

Невероятен нокаут в първия рунд донесе победата на Дипчиков (ВИДЕО)

Невероятен нокаут в първия рунд донесе победата на Дипчиков (ВИДЕО)
0

Българският професионален ММА боец Никола Дипчиков записа победа със смайващ нокаут над американеца Крис Хъникът в сблъсък от главната карта на събитието ACA 132 в Минск, Беларус. Успехът е под номер 4 за него в една от най-престижните ММА организации в света, като продължи традицията си всички победи във веригата да идват още в първия рунд.

Дипчиков бе повален в средата на началния рунд от американеца, но въпреки, че бе легнал по гръб с ударите си успя да нокаутира опонента.

Как си разви срещата:

Дипчиков започна битката по-уверено и зае центъра на клетката. След добра боксова комбинация от страна на родния боец, Хъникът се хвърли в краката му. При първата атака защитата на Дипчиков успя, но при втората американецът постигна събаряне.

Само с няколко удара Дипчиков успя да прати в безсъзнание Хъникът от гърба си. Той използва юмруци и лакти, и благодарение на силата и точността си, записа нокаута от позиция, в която боецът по гръб обикновено не с предимство.

Никола Дипчиков (дясно) се радва заедно с щаба си – Антонио Павлов (вляво) Николай Добруджански (в среда)

„Искам да благодаря на Ники Добруджански и на моето семейство. Щом аз мога, можете и вие! Смело напред!“, каза боецът от София непосредствено след победата.

Българската гордост в световния ММА намери отново пътя към победите с този нокаут. В последната си среща той регистрира единственото си поражение във веригата – в шампионски мач срещу Магомедрасул Гасанов. Това е негова 21-а професионална победа и 17-та с нокаут. Към момента е под номер 2 в ранглистата в дивизията до 84 килограма на „Absolute Championship Akhmat“.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".