Начало Джудо Джудистките на ЦСКА смазаха конкуренцията и обраха медалите

Джудистките на ЦСКА смазаха конкуренцията и обраха медалите

Джудистките на ЦСКА смазаха конкуренцията и обраха медалите
0

Джудистките на ЦСКА доминираха на Държавното лично първенство до 23 години в Пловдив. Тимът на „червените“ спечели три титли в седемте категории, като първото място заеха Алекса Георгиева (48 кг) и Вероника Петкова (78 кг), а от ЦСКА София първа стана Ана-Мария Манушева (70 кг).

В тежка категория над 78 кг Ирина Железарска отново бе над всички. На финала състезателката на Козлодуй победи Мая Наумова (ЦСКА). Именно Железарска ще бъде част от тима за отборната надпревара на Световното първенство в Доха (8-14 май), когато за първи път България ще бъде с отбор на форум от такъв ранг.

При мъжете Хасково и Кодокан (Пазарджик) спечелиха по две титли. За хасковлии ликуваха Христо Христов (60 кг) и Джани Бъчваров (100 кг), а за шампиони за отбора на Пазарджик станаха Емил Вълчев (81 кг), победил на финала съотборника си Христо Вълков, както и Борислав Владов (90 кг).

В надпреварата участие взеха 290 състезатели от 33 клуба.

Следващият турнир от държавния календар е на 13-14 май в Перник, когато сили ще мерят юноши и девойки, както и младежи в отборната надпревара.

тагове: