Начало Джудо Джудистките на „Хаджи Димитър“ с отборната титла при девойките

Джудистките на „Хаджи Димитър“ с отборната титла при девойките

Джудистките на „Хаджи Димитър“ с отборната титла при девойките
0

Подрастващите състезателки на сливенския спортен клуб по джудо „Хаджи Димитър“ се поздравиха с отборната титла на провелото се в неделя Държавно отборно първенство за деовйки.

Надпреварата се състоя в „Арена Асарел“ в Панагюрище, а финалният двубой противопостави „Хаджи Димитър“ и „Кодокан (Пазарджик), като сливенския клуб стигна до победата след трумф с 4:3.

lap.bg

С бронзовите отличия в тази възрастова група се поздравиха столичните тимове на „Илинден“ и ЦСКА (София). Сочената от мнозина за най-добра българска състезателка в подрастващите формации Анастасия Балабан поведе „Илиндедн“ към победа с 4:3 в единия малък финал.

С другия бронз се поздрави тимът на ЦСКА след успех над „Локомотив“ (София) с 4:2. В най-интригуващата среща от този сблъсък Габриела Димитрова надделя над Снежана Граматикова при 63-килограмовите. И двете са призьорки от турнири за Европейската купа при девойките.

lap.bg

По-рано през деня приключи и Държавното отборно при девойките старша-възраст. Там със златото се окичиха „Кодокан“ (Пазарджик) след победа с 4:3 над „Хаджи Димитър“ (Сливен).

За бронза при девойките старша възраст се пребориха джудистките на „Спортна академия ЦСКА“ след успех над ЦСКА с 6:1, както и „Локомотив“ (София) след успех над пернишкия „Кракра“, също с 4:3.

Източник: judo.bg