Начало Джудо Емил Вълчев бе награден за сребърния медал от европейското за кадети

Емил Вълчев бе награден за сребърния медал от европейското за кадети

Емил Вълчев бе награден за сребърния медал от европейското за кадети
0

Доц. Стоилов връчи премия на 17-годишния Емил Вълчев за сребърния медал, спечелен на европейското за кадети в Загреб през юни.

Независимо от крехката възраст, той показва сериозни резултати – допълни Стоилов. – Мога само да се радвам, че имаме такива момчета. Изключително съм щастлив и му пожелавам да е здрав, защото нашият спорт е много тежък.“

Личен треньор на младия талант е Георги Георгиев, бронзов медалист от олимпийските игри Атина 2004.

Това е един много голям успех не само за федерацията, но и за клуба, и за Емил – заяви Георгиев. – Той тренира много, от 2015 година нямахме медал при кадетите. Можеше да стане европейски шампион, но не му достигна опит и загуби в последните секунди на продължението във финала. Сега ни предстоят олимпийски младежки фестивал в Марибор и световно първенство в Загреб през август.

„Благодаря на федерацията, на треньорите, на семейството и на съотборниците ми, с които тренирам – каза тийнейджърът. – Продължаваме подготовката. Мисля, че съм в добра форма и ще покажа най-доброто от себе си. Досега не си вярвах, но след тези медал вече е различно.“ научихме от сайта на федерацията по дйудо.