Начало Киокушин Европейска титла за България от шампионата по киоукшин

Европейска титла за България от шампионата по киоукшин

Европейска титла за България от шампионата по киоукшин
0

Европейска титла и общо 10 медала за България от Европейското първенсто по карате киокушин за мъже, жени и ветерани, което се проведе в Двореца на културата и спорта във Варна. Организатор на шампионата е Световния киокушин съюз (KWU), а домакин Българската карате киокушин федерация (БККФ). Родните национали завоюваха общо 1 златен, 2 сребърни и 7 бронзови отличия.

До финал стигнаха трима наши бойци – Дилян Николов, Димитър Димитров и Кристиян Дойчев.

Златото спечели Кристиян Дойчев, който последен от българските национали излезе на татамито под бурните аплодисменти на зрителите в Двореца на културата и спорта. В категория до 85 кг той се наложи над руснака Гнел Арамян, като така му взе реванш за загубения финал от предишното европейско първенство в Белград, Сърбия през 2016 г.  Дойчев показа много добра техника и защита, но успехът му дойде след продължение. В него той демонстрира много по-агресивен стил, което се оказа и решаващо за победата.

Другите ни два финалиста не успяха да чуят българския химн на почетната стълбичка. Диян Николов първи излезе на татамито  в зала „Конгресна“ и отстъпи пред грузинеца Серго Мовсесян, като трима от съдиите присъдиха за победа на съперника му в категория 60 кг. При 75-килограмовите ни представи Димитър Димитров. Той претърпя поражение срещу руснака Артьом Назаретиян с единодушно съдийско решение.