Начало Киокушин Двама българи отличени за техника и боен дух от KWU

Двама българи отличени за техника и боен дух от KWU

Двама българи отличени за техника и боен дух от KWU
0

Европейският шампион Кристиян Дойчев и представителя ни при ветераните Милен Петров бяха отличени със специални награди от Световния киокушин съюз по време на първенството на стария континент, на който България бе домакин този уикенд. Дойчев, който вдигна титлата в категория 85 кг., получи и приза за „най-техничен боец“ на първенството, което се проведе в Двореца на културата и спорта във Варна. Петров се нареди сред състезателите, показали „най-висок боен дух“.

Организаторите от Световния киокушин съюз и Българската карате киокушин федерация отличиха в тези две категории по един представител – при жените, мъжете и ветераните.

Отборната купата спечели тимът на Русия с общо 17 отличия – 6 златни, 5 сребърни и 6 бронзови медала. Втори остана Литва с 8 призови места – 3 титли и 5 трети места. Третото място остана за Грузия с 2 златни и 1 сребърен. България отсътпва само с една позиция – до четвърто място, заради тежестта на златните медали. Страната ни е с общо 10 медала – 1 златен, 2 сребърни и 7 бронза.

С тази церемония официално приключи и 2-ото Европейско първенство за мъже, жени и ветерани.