Начало Тай чи Федерацията по УШУ проведе практически семинар по Тай Чи

Федерацията по УШУ проведе практически семинар по Тай Чи

Федерацията по УШУ проведе практически семинар по Тай Чи
0

Национален семинар по Тай Чи се проведе в рамките на три дни (13-15 август) в Еко комплекс „Свети Димитър“ в село Веселие. Събитието е второ по рода си и е част от програмата за развитие на Българска федерация по Ушу 2020–2022 година.

Семинарът включваше практически семинар по трите основни стила на Тай Чи, които се практикуват в България. Модулът по Чън стил бе воден от Петър Драгоев. Заниманието по Ян стил проведе Станислав Багалев, а Лиляна Чобанова представи тънкостите на стария Ян стил Тай Чи. Участие взеха състезатели, треньори и съдии от няколко клуба от София, както и клубове от Пловдив, Стара Загора и Бургас.

Освен практическите занятия по Тай Чи, семинарът предложи на участниците и лекции, свързани със съдийстването на отделните стилове. Изключително полезни детайли в процесите внесоха главните съдии на федерацията по Ушу – Димитър Михайлов и Галина Василева.

Събитието премина при изключително добра атмосфера. Всички участници демонстрираха високо ниво на отдаденост, взаимна подкрепа и професионализъм.