Начало Киокушин Голямата киокушин надежда Виктор Колев е спортист №1 на Шумен

Голямата киокушин надежда Виктор Колев е спортист №1 на Шумен

Голямата киокушин надежда Виктор Колев е спортист №1 на Шумен
0

Националът на Българската карате киокушин федерация (БККФ) – Виктор Колев, беше избран за спортист №1 на Шумен за 2021-а. Младият талант грабна приза в традиционната анкета на община Шумен за най-добрите през годината.

През изминалите 12 месеца Колев завоюва сребърен медал на Световното първенство в Краков (Полша) при юноши старша възраст, триумфира с европейската титла отново в Полша, спечели първо място и на Световната купа в Камчия, шампион е на България при юношите старша и младша възраст.

За най-добър треньор беше избран Станислав Димитров, който е наставник на 16-годишния Виктор Колев и съотборниците му в СК „Киокушин-Шумен“.

Сред заслужилите спортисти, прославили родината ни, се наредиха трима кикбоксьори от „Шуменска крепост“ – най-силният кикбокс отбор у нас. Това са националите Димитър Стоянов, Никола Николов и Мариян Петков.

Наградени бяха още каратистите Йоана Терзиева и Атанас Георгиев.

Церемонията се състоя в сградата на театъра. Заради ограничителните мерки на нея присъстваха единствено номинираните спортисти и треньори.

Сред официалните лица бяха кметът на Шумен Любомир Христов, заместниците му Росица Антонова, Татяна Костова, Найден Косев, Боян Тодоров, председателят на Общински съвет Ася Аспарухова, ректорът на Шуменския университет проф. Георги Колев, заместник-ректорът проф. Чавдар Сотиров, председателят на комисията за младежта и спорта към местния парламент Лили Петрова.

„Поздравявам всички, които успяха да се качат на почетните стълбички, да завоюват медали, награди, титли през тази година“, кметът Любомир Христов започна обръщението си, след като награди заслужилите.

„Пожелавам им през следващата година да продължат с успехите и да ги надградят. Уважаеми треньори, благодарим ви за това, което успяхте да постигнете с вашите спортисти. Техните резултати са и ваши. Пожелавам на всички вас здраве, по-малко контузии и успешна 2022 година.“

Специален приз бе връчен и на сдружението, което обгрижва и развива спорта за хората с ментални увреждания „Сияйна зора“.

Снимки: shum.bg

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.