Начало ММА Дерек Люис: Сам се подложих на стрес и затова загубих от Ган

Дерек Люис: Сам се подложих на стрес и затова загубих от Ган

Дерек Люис: Сам се подложих на стрес и затова загубих от Ган
0

Дерек Люис обвини напрежението за загубата в главния мач на UFC 265. Тогава 31-годишният французин Сирил Ган помля „Черния звяр“ и се поздрави с победата в третия рунд.

„Напрежението да се биеш в родния си град е много голямо“, заяви Дерек Люис по повод загубата си от Сирил Ган.

„Бях ходещо кълбо нерви. Щяха да са минали точно 13 години от деня, в който излязох от затвора, а тогава бях в мач за титлата на UFC. Победата щеше да е фундаментална и сам се подложих на стреса.“

„Опитът не значи нищо в клетката. Повечето бойци просто влизат в мача единствено с мисъл за победа. Дори не чуваш какво се случва извън октагона. В тежка категория всичко може да се случи и няма значение колко битки си имал пред голяма публика.“

„Искам да се бия за титлата до края на следващата година. Би било страхотно. Надявам се да победя Даукас, след това ще искам мач със Стипе и би трябвало да е достатъчно за нов шанс“, допълни Дерек Люис.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.