Начало ММА Tомпсън готов да премине през Чимаев, за да стигне до Усман
0

Tомпсън готов да премине през Чимаев, за да стигне до Усман

Tомпсън готов да премине през Чимаев, за да стигне до Усман
0

Въпреки загубата в последната му битка, бившият претендент за титлата при 77-килограмовите в UFC Стивън Томпсън смята, че все още е сред топ претендентите в дивизията. Класният каратека трябва да премине през Белал Мухамад този уикенд на събитието „UFC Fight Night 199“ преди всичко, но това не го спира да вярва, че е близо до още един двубой за пояс.

„Добра победа над Белал може и да ми даде още една възможност за двубой за титла. Не може да пускат едни и същи бойци срещу Усман. С победа, или две, ще стигна до още един двубой за титла. Няма да се откажа„, заяви 38-годишният Томпсън пред themmajunkie.com. ММА боецът има два неуспешни опита за спечелване на титлата, като и в двата случаи не успя да надделее над Тайрън Уудли.

Американецът, който е познат още като „Момчето-чудо“, добави, че вижда огромен прогрес в страйкина на Камару и го определи като „най-бързо прогресиращия боец в UFC“. По пътя към двубой с шампиона, Томпсън не изключва идеята и да му се наложи да премине през непобедения в десет професионални двубоя Хамзат Чимаев. Той е категоричен, че ако победа над Хамзат му гарантира двубой за титла, ще го приеме.

„Хамзат определено е корав боец. Когато видях колко по-голям изглеждаше от Джак Хермансон в схватката им си помислих, че няма как да се състезава в „полусредна“ категория. Това е страшен човек с много качествена борба. Просто е невероятен. По някое време може и да ни се наложи да премерим сили. Има и други момчета, които изграват бързо като Шон Брейди. Може и да ми се наложи да се бия с всеки от тях, за да стигна до титлата“, заяви „Момчето чудо“

тагове:
Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".