Начало Таекуондо Калина Бояджиева и Митко Джорджев ще участват на турнир по олимпийско таекуондо от веригата Гран При в Китай

Калина Бояджиева и Митко Джорджев ще участват на турнир по олимпийско таекуондо от веригата Гран При в Китай

Калина Бояджиева и Митко Джорджев ще участват на турнир по олимпийско таекуондо от веригата Гран При в Китай
0

Калина Бояджиева и Митко Джорджев започват утре участието си на турнира по олимпийско таекуондо от веригата Гран При в Китай. В престижната надпревара участват първите 32 състезатели в олимпийската ранглиста. Възпитаниците на клубовете Херея и Левски от четири дни са в азиатската държава заедно с бившия национален треньор Пламен Трънски.

Вече четири дни сме в китайския град Тайюан. Почти на 100 процента сме аклиматизирани, направихме три тренировки. Калина и Митко се чувстват добре. Опитвам се да ги държа свежи. Митко е добре с килограмите, не се налага допълнително сваляне, така, че в това отношение нямаме проблеми. Кантарът на Калина в сряда. Конкуренцията ще бъде жестока, защото и  двамата имат по 31 състезатели в категориите си.

Организаторите се справят много добре. Спортният комплекс е невероятен, залата е много красива и е подготвена отлично. В момента за първи път се провежда Пара Гранд При. Много интересно състезание е. За да ни подкрепи тук ще пристигне и  президентът на българската федерация Слави Бинев“, каза наставникът Пламен Трънски, който изведе Владимир Далаклиев до бронзовия медал на Световното първенство през 2017 година.