Начало Таекуондо Родни таекуондисти спечелиха над 30 отличия от международен турнир

Родни таекуондисти спечелиха над 30 отличия от международен турнир

Родни таекуондисти спечелиха над 30 отличия от международен турнир
0

България записа страхотно представяне на международния турнир по Таекуон-До в Босна и Херцеговина. 45 състезатели от 7 таекуондо клуба от България („Фолкън“, „АСТК Тракия“, „Некст“, „Калоян-Ладимекс“, „АВС“, „Левски- Ангели“ и „Феникс“) взеха участие в надпреварата, състояла се в град Зворник.

Състезанието беше във всички възрастови групи, като нашите представители, в конкуренцията на над 400 таекуондисти от девет държави, спечелиха 11 златни, 8 сребърни и 12 бронзови медала.

Междувременно, стремежът на Българската федерация по Таекуондо ITF да въвежда иновации в своите състезания и методики на управление на всички процеси датира от доста години насам и именно затова БФ Таекуондо ITF подкрепя и приветства инциативата на мобилното приложение „Fight Scout“, създадено специално за бойни атлети, мениджъри и организатори на различни бойни спортове.

Мобилното приложение „Fight Scout“ (www.fightscout.app) е създадено от български екип, начело на който е дългогодишният ММА състезател и черен колан по бразилско жиу-жицу г-н Любомир Геджев, като главната цел е подпомагане на комуникацията и увеличаване на бизнес възможностите на професионалистите в индустрията на бойните спортове. БФ Таекуондо ITF призовава своите атлети да създадат профил в приложението с цел да получат по-голяма публичност и популярност на международно ниво в подкрепа на професионалното им развитие.

В приложението всеки боен атлет създава и управлява собствен профил, като по този начин се позиционира сред професионалните състезатели в различни водещи бойни спортове, повишавайки възможностите си за изграждане на кариера във всяка точка на света. Организаторите на събития лесно могат да добавят пълната информация на едно място за провежданите от тях мероприятия, така че да бъдат откривани лесно от фенове, спонсори и бойци чрез филтриране по вид спорт, локация и други.

Следващият голямо събитие от календара на БФ Таекуон-До ITF ще бъде в периода 10-12 юни в столичната зала „София“, когато ще се проведе международния турнир „Sofia Open 2022“. В него ще вземат участие над 600 състезатели от 10 държави.