Начало Киокушин Каратеки от цял свят закриха лагера в Камчия от плажа

Каратеки от цял свят закриха лагера в Камчия от плажа

Каратеки от цял свят закриха лагера в Камчия от плажа
0

С много усмивки и добро настроение каратисти от цял свят закриха официално 13-ия Международен летен лагер по карате киокушин в Камчия. Тази година рекорден брой бойци участваха в превърналато се в традиция събития, организирано от Българската карате киокушин федерация и Световния киокушин съюз (KWU). Точно 1618 състезатели и треньори от 28 държави тренираха неуморно в продължение на една седмица в черноморския спортен комплекс.

Във финалния ден от летния лагер се проведоха изпити “кю” и “дан” – за повишаване на степени. Тестовете минаваха под зоркия поглед на Канчо Хацуо Рояма,  IX дан. Президентът на Световната федерация по киокушин-кан (Kyokushin-kan International Karate Organizaton) и  съпредседател на KWU бе главен изпитващ.

След това всички участници си направиха обща снимка на плажа и закриха официално лагера с много весело настроение и масово потапяне във водата.

13-ият Международен летен лагер по карате киокушин ще се запомни с няколко уникални съпътстващи събития, включени в програмата. За първи в рамките на лагера се проведе Световна купа „Варна“ на KWU за юноши, девойки и кадети в три възрастови групи (14-15 години, 16-17 години и 18-21 години), както и специално издание на гала вечерите SENSHI.

В Световната купа за подрастващи участваха 428 каратеки от 28 страни. Българските представители, които се биха на татамитата, бяха 60, като общо 15 от тях спечелиха отличия.

SENSHI Cup се проведе във формат турнир КWU International Professional Legaue в два дни с битки само по правилата на киокушин, фул контакт, на Световния киокушин съюз.

SENSHI

Специални гости в Камчия тази година бяха световните суперлегенди Семи Шилт и Петер Артс, които отдадено и много професионално водеха собствени двуразови кикбокс тренировки в рамките на лагера с участието и на много кикбоксьори, каратисти и дори състезатели от други бойни спортове. Семи Шилт, който е ашихара каратека, пък се включи в някои и карате тренировките.

Снимки: Милен Леземанн, Българска карате киокушин федерация

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.