Начало Киокушин Киокушин възпитаник е Спортист на годината в Шумен

Киокушин възпитаник е Спортист на годината в Шумен

Киокушин възпитаник е Спортист на годината в Шумен
0

Боецът на СК „Киокушин“ Цветан Урумов бе определен за Спортист №1 в традиционната анкета на Община Шумен.

Каратистът с треньор Даниел Димитров спечели вота на шестнадесет спортни клуба и четири медии в града с петото си място на Европейското първенство по карате фулконтакт в Антверпен (Белгия) в началото на годината.

Урумов спечели и първо място на Национално първенство за мъже и жени – кумите в София, както и титлата на Националния турнир „Мадарски конник“ за мъже и жени в Шумен.

Традиционно бойните спортове имат още дузина представители сред местните топ 10.

След Цветан Урумов се нареждат Никола Николов (кикбокс) и Димитър Стоянов (кикбокс), които са горди представители на силния СК „Шуменска крепост“. Освен тях в челото за 2020 влизат Атанас Георгиев (карате СКК „Киокушин-Шумен“) и Янко Янков (ММА).

Най-добрите в спорта бяха наградени в сградата на Община Шумен лично от кмета Любомир Христов.

Заради пандемичните мерки церемонията се проведе без публика и медии.

„2020 година беше трудна за всички. Включително и за българския спорт. Въпреки това шуменските спортисти постигнаха успехи, с които можем да се гордеем“, коментира Христов и пожела следващата година да бъде още по-добра за шуменския спорт.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.