Начало Кикбокс и муай тай Отбелязваме 15 години от смъртта на „Урагана“ Смит

Отбелязваме 15 години от смъртта на „Урагана“ Смит

Отбелязваме 15 години от смъртта на „Урагана“ Смит
0
Днес се навършват 15 години от смъртта на Петер „Урагана” Смит. Изключително успешен боец в дисциплините Киокушин карате, Кик-бокс и Муай-тай. Петер Смит е роден на 24.12.1961г. в Дордрехт, Холандия, а на 15 август 2005 година е прострелян и загива в Ротердам. Убийците му получават едва 15 години затвор, въпреки че отнемат по жесток начин човешки живот.
Петер Артс „Холандския дървосекач“ почита паметта му, като излиза на ринга с шорти с надпис „Почивай в мир Петер Смит“. Петер Смит започва да тренира Киокушин карате на 16 годишна възраст, а през 1981 г. започва да тренира и Кик-бокс. Първият му международен турнир е Open Ocean Pacific Kyokushinkai Championship през 1985 г. на Хаваите. Там Смит получава своето прозвище „Ураганът”, тъй като побеждава шест опонента в един ден и „стана шампион като ураган“.
През 1986 г. той се бори срещу Хироки Куросава по време на 18-то Отворено японско първенство Киокушинкай в Токио. Заради спорно решение Петер Смит губи този двубой след три допълнителни рунда, въпреки счупен пръст. Тази битка е известна като пример за „истинския боен дух на Киокушинкай“.
Смит тренира с Микел Уедел в Япония, а на следващата година в Холандия като подготовка за Европейското първенство. „Ураганът“ става европейски шампион по Киокушин през 1987 г. в Катовице, Полша. Битката му срещу Чангпуек Киатсонгрит на стадион Lumpinee в Банкок е легендарна. Смит нокаутира тайландския шампион пред собствената му публика за първи път в историята на муай тай. След серия от удари и колене нокаутира Changpuek във 2-ия рунд и „Ураганът“ става световен шампион по муай тай.
Петер Смит се развива като абсолютен топ боец в три от най-тежките бойни спортове в света. Съперничеството му с Роб Каман в началото на 90-те години е емблематично. Особено зрелищен е сблъсъкът им от юни 1990 година по правилата на фул контакт кикбокс. Мачът е за световната титла в полутежка категория в Токио, Япония. Сензационно Смит грабва победата с нокаут в рунд №10 и детронира непобедимия по това време Каман. „Ураганът” излиза на срещата с тежка контузия. Преди време две момчета нападат Петер Смит в Ротердам на паркинга на нощен клуб. При атаката чупи глезен. За съжаление тази контузия никога не заздравява и впоследствие той е принуден да прекрати кариерата си.
На 15 август 2005 г. той е прострелян смъртоносно в Ротердам, Холандия, след като се застъпва за своя приятел. През кариерата си е завоювал много титли: Океански тихоокеански шампион Киокушин карате 1985г Двукратен шампион на Холандия Киокушин карате лека в тежка категория 1985 и 1986 година Европейски шампион по карате киокушин 1987 г. WKA световен шампион по кикбокс в лека категория в лека категория 1990 Das Führer’s Street Fighter champion 1990 г. Световен шампион на МВФ Муай Тай 1990 г.
Петер Смит ще бъде запомнен като един от най-опасните и безстрашни боци на ринга и на татамито.

A tribute to Peter "Hurricane" Smit

A tribute to Peter "Hurricane" Smit
Made by TripleM

Публикувахте от We are kickboxers в Сряда, 6 юли 2016 г.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".