Начало Киокушин Клубове от три държави спориха в киокушин турнир в Шумен

Клубове от три държави спориха в киокушин турнир в Шумен

Клубове от три държави спориха в киокушин турнир в Шумен
0

Над 380 бойци се впуснаха в битки за медалите от Международния турнир по карате киокушин за Купа „Шумен“. 11-то издание на надпреварата се проведе през уикенда в „Арена Шумен“ и бе с участието на състезатели от три държави – България, Беларус и Сърбия.

 

И тази година на татамитата имаше много оспорвани битки във всички възрастови групи – от деца до ветерани. Отборната купа завоюва за втора поредна година русенският клуб „Ипон“, които стигна до най-много медали.

 

Традиционно бяха раздадени освен медали за призовата тройка и специални призове в отделните възрастови групи. Награда за „Боен дух“ получиха Марина Василева от „Самурай“ (Бургас), Любомир Борисов от „Армеец“ (София) и Пламен Пенев от „Киокушин-Шумен“. Отличие за „Най-добра техника“ заслужиха Атанас Личев от „Шампион“ (Първомай) и Николинка Бояджиева от „Катана“ (Велико Търново).

Тази година бяха раздадени и купи за „Дебют“ за деца, които участват за пръв път в състезание, но направили впечатление с техническото си ниво. Горди притежатели са им Гарбис Бейлерян от „Нихонто“ (Варна) и Стефания Златева от ТИМ (Варна).

Домакините от спортен клуб „Киокушин“ зарадваха местната публика със своите 14 медала, от които 6 златни, 5 сребърни и 3 бронзови.

Международен турнир за купа „Шумен“ се организира от Българска Карате Киокушин Федерация, СК „Киокушин” от град Шумен и със съдействието на община Шумен.

 

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.