Начало Киокушин Стара Загора посрещна държавното по карате киокушин – ката и кумите (СНИМКИ)

Стара Загора посрещна държавното по карате киокушин – ката и кумите (СНИМКИ)

Стара Загора посрещна държавното по карате киокушин – ката и кумите (СНИМКИ)
0

Тази неделя град Стара Загора бе домакин на Държавното първенство по карате киокушин (кумите и ката) за мъже, жени, юноши и девойки, организирано от Българската Карате Киокушин Федерация. Надпреварата се проведе в Спортната зала на ДЗУ при вход свободен.  При мъжете и жените сили премериха 49 участника от 22 клуба, като те се състезаваха в 11 категории. При подрастващите броят на желаещите бе двойно по-голям – 104 бойци от 24 клуба, а техните категории бяха 21. Главен съдия на състезанието беше Шихан Асен Асенов.

Любопитен момент от надпреварата бе участието на двама бойци в две възрастови групи. Иван Георгиев и Виктория Наскова премериха сили както при юношите и девойките старша възраст, така и съответно при мъжете и жените. Те успяха да спечелят титлите и в двете категории.

Българката Карате Киокушин Федерация традиционно отличи със специални награди  и отделни състезатели във възрастовите групи:

Юноши/девойки:

За „най-техничен състезател“ бяха обявени  Атанас Георгиев от „Киокушин“ (Шумен)  и Никол Харизанова от „Ронин“ (Пловдив);

За „боен дух“ – Стефан Иванов от „Самурай“ (Бургас) и Христиана Димитрова от „Катана“ (Велико Търново).

Снимки: Българска Карате Киокушин Федерация
Жени/мъже:

За „най-техничен състезател“ –  Васил Игнатов от „Ипон“ (Русе) и Виктория Наскова от „Стихия“ (Нови Пазар);

За „боен дух“ – Иван Георгиев от „Киокушин“ (Павликени) и Мартина Хаджийска от „Сатори“ (Самоков).

В събота, 13-ти април, в спортна зала „Младост“ в Бургас ще се проведе и Държавно първенство за деца до 8 и до 10 години. През месец май младежкият национален отбор на България ще участва на 2-рото Европейско Първенство на KWU в Германия.