Начало Senshi Корунчев взе мъжки мач срещу сръбски топ боец

Корунчев взе мъжки мач срещу сръбски топ боец

Корунчев взе мъжки мач срещу сръбски топ боец
0

Християн Корунчев надигра сърбина Любо Ялови в петата битка от петото издание на SENSHI. Мачът се игра по правилата на K-1. Българският боец показа класа срещу един изключително здрав съперник. Двубоят се игра в категория до 80 кг.

Публиката в зала „Конгресна“ се наслади на зрелище между двама шампиони на WAKO PRO. Ялови се би много мъжки, въпреки че нямаше никакво време за подготовка. В последния момент смени Сергей Браун поради здравословни причини.

Корунчев започна мача с високо темпо, търсейки брадичката на Ялови. Негов опит за маваши остана на милиметри, Християн взе надмощие в първия рунд, но съперникът му също беше на висота. Сърбинът стисна зъби като истински шампион в трудните моменти.

През вторите три минути българинът продължи с офанзивата. 

Корунчев се беше вслушал в съветите на треньора си Марио Кирилов и дори увеличи още темпото. Боецът на СК „Армеец“ захождаше добре, нагласяше си съперника и пласираше умело леви. Киковете в тялото целяха отваряне на гарда на Ялови, а след това следваха проблеми за сърбина. Все пак той показа на какво е способен и отвръщаше с контри.

За да бъде напълно готов за предизвикателството Корунчев проведе подготовка при кикбокс звездата Артур Кишенко в Испания. Това е второто участие на българския боец в елитните галавечери SENSHI.

През 2019 той победи в много оспорвана среща друг сърбин – Никола Тодорович, а по този начин грабна Интерконтиненталната титла на WAKO PRO в стил К-1, категория до 78 кг.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.