Начало Джудо Лидия Брънчева с бронз от Европейската купа
0

Лидия Брънчева с бронз от Европейската купа

Лидия Брънчева с бронз от Европейската купа
0

Лидия Брънчева спечели първи медал за България от Европейската купа по джудо за юноши и девойки. Тя грабна бронз на първенството, което се провежда в Баня Лука (Босна и Херцеговина).

В категория до 70 килограма младата ни надежда започна със загуба след вадзари от унгарката Виктория Ковач, но в репешажите се наложи с ипон над словенката Урсула Мазовец. В спор за отличието състезателката на СА ЦСКА победи полякинята Александра Ковалевска с ипон.

Силно се представи и Боян Йотов. В категория до 66 кг националът записа три последователни победи – над Василиос Бриолас (Гърция), Валерио Акогли (Италия) и Миха Бринче (Словения), като последните две срещи спечели със златна точка в продължението. На полуфинала след ново продължение състезателят на столичния „Шун джудо“ отстъпи на Балинг Гобмаш (Унгария) – вадзари. В битката за бронза младият национал не успя срещу нидерландеца Нанко Крижхе след две вадзари.

В същата категория Ален Христов записа победа и загуба. Днес излизат останалите ни представители – Алекса Георгиева (48), Георги Колев и Георги Конев (81), Борислав Владов (90), Станислав Стефанов (100).