Начало Джудо Националите на България по джудо откриват сезона с турнир в Португалия

Националите на България по джудо откриват сезона с турнир в Португалия

Националите на България по джудо откриват сезона с турнир в Португалия
0

Джудистите от националния тим на България ще открият сезона с участие на турнира Гран при на Португалия в Алмада. Схватките ще се проведат от петък до неделя (27-29 януари).

България ще бъде представена от седем състезатели, водени от Ивайло Иванов – европейски вицешампион, участник на Олимпийски игри. Капитанът на националите ще излезе в категория до 90 килограма.

На татамито се завръща Денислав Иванов.  Седмият от Европейското първенство тази година се възстановяваше от операция на коляното, която претърпя през лятото. Той ще стартира в категория до 66 килограма, в която ще има още един българин – Янислав Герчев, трикратен европейски вицешампион.

В състава са още Георги Граматиков (81), бронзов медалист от Европейското първенство до 23 години, Борис Георгиев (100), втори на турнира за Големия шлем в Ташкент през 2021-а, както и две представителки при жените – Габриела Димитрова (52), пета на Големия шлем в Баку през 2022 година и Лидия Брънчева (70), призьорка от Европейски купи за кадетки и девойки.

Националите ще бъдат водени от мениджъра на тима Ален Шмит, с когото бяха и на лагер в Австрия преди това.

Турнирът в Португалия събир 555 състезатели от 81 държави. Домакините ще бъдат представени от най-много състезатели – 40, Казахстан идва с 27 джудисти, а Франция и Бразилия с по 25. Монголия пристига с 19 джудисти.

Програма на българското участие:

Петък, 27 януари:
Габриела Димитрова (52), Янислав Герчев и Денислав Иванов (66)

Събота, 28 януари:
Лидия Брънчева (70), Георги Граматиков (81)

Неделя, 29 януари:
Ивайло Иванов (90), Борис Георгиев (100)