Начало Джудо Ивайло Иванов e джудист №1 на България за 2021

Ивайло Иванов e джудист №1 на България за 2021

Ивайло Иванов e джудист №1 на България за 2021
0

Българската федерация по джудо награди най-добрите си бойци и треньори за изминалата състезателна година на лъскава церемония в столичния хотел „Сенс“ по-рано днес. Десетимата най-добре представили се спортисти на международни състезания през 2021-а получиха призови статуетки, а освен тях, федерацията по джудо награди и заслужили треньори и ветерани на спорта.

На първо място в класацията на най-добрите български джудисти съвсем заслужено застана Ивайло Иванов. В началото на годината той завоюва исторически първи медал от „Мастърс“ турнир, а след това и стигна до челната петица на европейско първенство и турнир от Големия шлем в Ташкент. На Олимпийските игри в Токио Иванов записа една победа и една загуба.

На втора и трета позиция застанаха другите двама състезатели, които представляваха родината ни на Игрите в Токио. Националът в категория до 60 килограма Янислав Герчев зае втората позиция, а гордостта ни при дамите Ивелина Илиева зае третото място. Герчев се пребори до седмо място на световно първенство и пето място на европейско, а Ивелина достигна до седмото място на турнир от Големия шлем в Казан и записа една победа и една загуба на Олимпийските игри в Токио.

Янислав Герчев получава наградата си от президента на БФ Джудо Румен Стоилов (ляво) и вицепрезидента Даме Стойков (дясно)
Ивелина Илиева получава наградата си и букет цветя от президента на БФ Джудо Румен Стоилов (ляво) и вицепрезидента Даме Стойков (дясно)

Ето и пълната класация с най-добрите десетима български джудисти за 2021:

10. Габриела Димитров

9. Боян Йотов

8. Ивайло Димитров

7. Снежана Граматикова

6. Анастасия Балабан

5. Марк Христов

4. Борис Георгиев

3. Ивелина Илиева

2. Янислав Герчев

  1. Ивайло Иванов
Главният треньор на клуб „Шун Джудо“ Свилен Скерлев с неговите възпитаници Боян Йотов (ляво), Ивелина Илиева (среда), Марк Христов (дясно)

В категорията „най-добър треньор“ се раздадоха две награди – една за треньора на националния отбор за мъже и жени Атанас Герчев и една за треньора на юношите ни Красимир Христов.

Красимир Христов (среда) получава приз за най-добър треньор за 2021 година

На церемонията бяха удостоени и двама доказали се ветерани в джудото. За постигнати спортни успехи в категория „мастърс“ Атанас Чолев получи специална награда, а за цялостен принос за развитието на този боен спорт в България награда получи бронзовия медалист от Игрите в Атина през 2004-а Георги Георгиев.

Атанас Чолев (среда) получава награда за спортни успехи в категория „Мастърс“
Георги Георгиев (среда) получава награда книга „Героите на европейското джудо на Олимпийските игри“

Снимки: Lap.bg

тагове:
Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".