Начало Бокс Призоваха да отнемат правата на рефера от битката на Кобрата
0

Призоваха да отнемат правата на рефера от битката на Кобрата

Призоваха да отнемат правата на рефера от битката на Кобрата
0

Съдията Дан Миралиота, който ръководи битката между Кубрат Пулев и Франк Мир, да остане без права до края на живота си. Това призова треньорът и коментатор Теди Атлас. Американецът е един от специалистите, които имат пръст в изграждането на легендата Майк Тайсън в ранните му години.

Според него Миралиота не трябва повече да бъде рефер на битки, без значение дали става въпрос за ММА или за бокс. Причината – забавянето с няколко секунди на съдията да спре мача на Кобрата и Мир.

Пулев нокаутира бившия световен шампион на UFC още в първия рунд на дебютната галавечер в триъгълен ринг в Арлингтън, Тексас. Битката се проведе с по-свободни правила и малки ръкавици, а Мир стана безпомощен след мощна комбинация от ляв-десен, последвана от ляво кроше. Той обаче остана на крака, макар видимо да бе неадекватен.

В никакъв случай не преувеличавам, когато казвам това – Фран Мир можеше да пострада изключително сериозно. Ако не беше отказа на Пулев да го удря повече, сега този рефер щеше да е причина за смъртен случай. Той не трябва да бъде съдия никога повече. Не заради него, а заради опасността за бойците на ринга“, категоричен е Атлас.

Той поема и в друга посока – „Ако боксьорите сами ще се спират, да удрят съперниците си, тогава за какво са ни съдии? Този човек нямаше идея какво прави там. Ако искаме идеален пример защо ни е нужен рефер, то този е точно такъв – за да пази здравето на бойците и да спасява живот. Миралиота не направи нищо от това“, изригна още специалистът.

Той похвали и поведението на Кобрата. „В случая Пулев сам си беше съдия, съвест, дисциплина, характер и човечност. Той отне тези роли от съдията“.