Начало Бокс Победата на Кобрата влезе в професионалната му статистика
0

Победата на Кобрата влезе в професионалната му статистика

Победата на Кобрата влезе в професионалната му статистика
0

Кубрат Пулев официално вече има 29 победи на професионалния ринг. Успехът на Кобрата над Франк Мир в триъгълника на „Траяд Комбат” от неделната сутрин бе включен в статистиката му от боксовата библия Boxrec.com. Там българинът вече има 29 успеха, 15 от които с нокаут, срещу две поражения.

Най-успешният професионален боксьор в историята ни отказа за по-малко от две минути бившия световен шампион на UFC в тежка категория. Двубоят в Арлингтън, Тексас, бе гвоздеят на програмата в дебютната организация.

Кобрата нокаутира 42-годишния Мир в самия край на първия рунд, като легендата на ММА остана прав, но бе абсолютно неадекватен след страхотна серия от ляв-десен, последвана от ляво кроше в главата му.

Мачът се проведе по малко по-различни правила, включващи по-малки ръкавици, близки до тези на ММА, както и в триъгълен ринг. Пулев обаче по никакъв начин не даде шанс на Мир да използва някои от прийомите от клетката, като от самото начало наложи своя стил и с бързи комбинации показа, че е в много по-добра форма и боксовата му класа е далеч от тази на съперника.

Двубоят бе първи за Кобрата след близо година пауза. На фона на представянето му очакванията са много скоро той да получи нова покана от „Траяд Комбат” и да се включи в следваща галавечер от това естество.