Начало Други Трима родни джудисти заминават за „Мастърс“ турнир в Доха

Трима родни джудисти заминават за „Мастърс“ турнир в Доха

Трима родни джудисти заминават за „Мастърс“ турнир в Доха
0

Трима български национали по джудо ще защитават цветовете ни на елитния джудо турнир „Doha Masters 2021“, който ще се проведе между 11-ти и 13-ти януари в Доха, Катар.

На форумите от веригата „Мастърс“ са канени най-високо класираните 32-ма състезатели от всяка категория. Турнирът осигурява повече точки за най-добре класиралите се дори и от световно първенство. При дамите единствен български представител ще бъде Ивелина Илиева от СК „Шун Джудо“. Българката е на 16-то място в световната ранглиста при 57-килограмовите. В последната си изява на татамито Илиева стигна до петото място на Европейското първенство, което се проведе в Прага между 19-21 ноември, 2020-та.

Най-лекият ни представител при мъжете Янислав Герчев ще влезе в битка за медалите при 60-килограмовите. Към момента той се намира на 30-то място в световната ранглиста. Също както Илиева, Янислав Герчев достигна до петото място на Европейското първенство в Прага.

Една от най-големите надежди на България за медал от следващите Олимпийски игри Ивайло Иванов е третият ни участник на „Doha Masters 2021“. Към момента той 14-ти в световната ранглиста при 81-килограмовите. Той достигна до сребърния медал на Европейското първенство в Прага.

Българската делегация ще излети за Доха на 8-ми и 9-ти януари. Катар ще приеме 398 състезатели от 70 държави.

Boec.BG ще отразява резултатите на българските джудисти, а техните схватки можете да наблюдавате в официалния сайт на Международната федерация по джудо.

 

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.