Начало Таекуондо Над 1000 участници от 10 държави идват на „Рамус София Оупън“

Над 1000 участници от 10 държави идват на „Рамус София Оупън“

Над 1000 участници от 10 държави идват на „Рамус София Оупън“
0

Десетото издание на турнира по олимпийско таекуондо „Рамус София оупън“ и тази година предизвика огромен международен интерес. На 18 март столичната „Асикс Арена“ ще посрещне в еднодневната надпревара над 1000 участника от близо 100 клуба от над 10 държави.

Щастлив съм, че стигнахме до тук – 10-то юбилейно издание на турнира. Това състезание се наложи като един от най-силните турнири не само на Балканите, не само в Европа, но и в света. За 10 години през този турнир са преминали най-големите имена в световното таекуондо. Разбира се в него участваха и много деца, които така се запалиха по този спорт“, сподели за БНР организаторът на турнира Димитър Михайлов, който е и вицепрезидент на Българската федерация по олимпийско таекуондо.

Това ще бъде един динамичен ден, защото състезанието ще се проведе само в събота, на 10 игрални полета. Ще работим с фирмата, която доставя екипировката за световните първенства и олимпийските игри, т. е. по отношение на екипировката ще имаме най-високото възможно качество, което е на пазара. Другата фирма, която съм ангажирал е тази, която обезпечава излъчванията на живо и видеоповторенията на европейските първенства. Ще има живо излъчване на всяко поле. Така всички фенове на спорта ще могат да наблюдават надпреварата он-лайн, ако нямат възможност да присъстват в залата. Аз ги каня да дойдат и да присъстват на този спортен празник, входа ще е свободен за всички. Постарали сме се да имаме най-добрите условия за всички състезатели, треньори, съдии и ръководители на делегациите“, допълни президентът на ТК „Рамус“.

22 медала за българските таекуондисти на България оупън G2

Турнирът „Рамус София оупън“ съвпада с провеждането на един от най-големите турнири „Белгия оупън“. Това е причината националните ни състезатели при мъжете и жените да не вземат участие в него.

Не е добре, че Рамус София оупън съвпада с Белгия оупън, който може би се провежда вече от 40 години и е с висок ранг тази година. Мъжете и жените ни ще са концентрирани там. Но при нас очаквам много сериозна конкуренция при юношите и при кадетите, защото ще участват най-добрите състезатели в света в тези възрасти. Аз вярвам, че това е начина да популяризираме нашия спорт. Това е начина да развиваме масов спорт, от които да излязат бъдещите шампиони“, завърши Димитър Михайлов.

Официалното откриване на 10-то издание на „Рамус София оупън“ е в събота (18 март) от 13.00 часа в „Асикс Арена“. На церемонията са поканени да присъстват всички бивши министри на младежта и спорта, които през годините са подкрепили надпреварата. Покана е отправена и към сегашният служебен министър Весела Лечева.