Начало Таекуондо Над 400 състезатели ще участват на Държавното първенство по таекуондо

Над 400 състезатели ще участват на Държавното първенство по таекуондо

Над 400 състезатели ще участват на Държавното първенство по таекуондо
0

В спортна зала „Арена Асарел“ в Панагюрище през уикенда ще се проведе първото Държавно първенство по Таекуондо ITF за 2024 година във възрастовите групи деца, юноши, девойки, мъже и жени на „форма“, самозащита и специална техника.

Над 400 състезатели от клубове от цялата страна ще участват в двата дни и ще покажат най-доброто от себе си. Предстоящият шампионат е първа квалификация за влизане в националния отбор за Европейското първенство в Словения от 15 до 22 април.

Радваме се, че по традиция сезонът на Държавните първенства по таекуондо започва при нас, в Панагюрище. Имаме отлична спортна база и залата е в перфектно състояние за предстоящите дни. Сигурен съм, че нивото ще бъде много високо от всички участници и искам да пожелая успех на състезателите, техните треньори и представителите на клубове по таекуондо. Панагюрище ще бъде отличен домакин на Държавното първенство в събота и неделя„, каза кметът на града Желязко Гагов.

В съботния ден по програма от 13:00 часа започват децата и мъжете във всички дисциплини, а в неделя от сутринта са юношите младша и старша възраст, както и жените.

Входът за зрители в „Арена Асарел“ в Панагюрище ще бъде безплатен през целия уикенд./БТА

тагове: