Начало Джудо Олимпийският отбор по джудо на Косово се цели към медали на Световното 

Олимпийският отбор по джудо на Косово се цели към медали на Световното 

Олимпийският отбор по джудо на Косово се цели към медали на Световното 
0

Олимпийският отбор на Косово по джудо ще участва в Световното първенство по джудо, което ще се проведе от 7 до 14 май в Доха, Катар, предаде за БТА агенция КосоваПрес.

Седем джудисти от Косово ще се стремят да спечелят медали в най-голямото състезание за годината и нови точки за Олимпийските игри в Париж през 2024 г., пояснява КосоваПрес.

Отборът на Косово се състои от олимпийската шампионка Дистрия Красничи, която има два световни бронзови медала, олимпийската шампионка Нора Джакова, световната бронзова медалистка Лориана Кука, която също е световна бронзова медалистка, и Акил Джакова, Лаура Фазлиу, Флака Лоджа и Ерза Муминович .

Косовският отбор ще бъде воден от треньора Дритон Кука и неговата помощничка Майлинда Келменди, която е двукратна световна шампионка и бронзова медалистка.

В понеделник ще се състезават Дистрия Красничи и Ерза Муминович в категория до 52 килограма, във вторник – Нора Джакова и Флака Лоджа (категория до 57 килограма) и Акил Джакова (категория до 73 килограма), в сряда – Лаура Фазлиу (категория до 57 килограма), а в петък Лориана Кука (категория до 78 килограма).

(Това е новина от деня в Косово, избрана от агенция КосоваПрес за публикуване от БТА съгласно споразумението за обмен на информация и професионално сътрудничество, което предвижда всеки ден националните информационни агенции на България и Косово да си разменят директно избрана от другата агенция новина на деня от съответната страна, а другата агенция да я публикува на своя интернет сайт с изрично посочване и цитиране на партньора й като източник.)

тагове: