Начало Таекуондо Оспорвани финали на турнира по таекуон-до ITF „София Оупън““

Оспорвани финали на турнира по таекуон-до ITF „София Оупън““

Оспорвани финали на турнира по таекуон-до ITF „София Оупън““
0

Общо 475 състезатели от 12 държави се включиха в международния турнир по таекуон-до ITF „София Оупън“, който се проведе в зала „Универсиада“ в София.

В двете дисциплини „форма“ и „спаринг“ зрителите видяха оспорвани и много интересни надпревари във всички възрастови групи и категории. Българското участие на таекуондисти от цялата страна донесе и победите в отборната клубна битка за големите купи, които бяха връчени на церемония след края на турнира.

Шампион в това издание стана Тайгър тим – Перник със спечелени 36 медала (13 златни, 11 сребърни и 12 бронзови). Второто място в крайното класиране завоюва Фолкън – Благоевград с 29 медала (12 златни, 9 сребърни и 8 бронзови), а трети се нареди тимът на Тервел 2006 – Севлиево с 24 отличия (10 златни, 7 сребърни и 7 бронзови).

Стана много оспорван и динамичен турнир. Благодаря на всички съдии, треньори и състезатели, които взеха участие. Също така и на нашите партньори, които помогнаха с организацията и логистиката. Най-важното е, че чужденците оцениха „София Оупън“ като отлично проведено събитие и това много ме радва. Постарахме се доста и резултатите са положителни“, заяви Николай Спасов, главен организатор на турнира.

Кратка почивка за част от таекуондистите предстои в следващите дни, защото в средата на месеца ще участват на традиционния турнир „Охрид Оупън“ в Република Северна Македония.

Получи се силно състезание като цяло и много добра организация. Имаме голямо бъдеще сред младите ни състезатели и съм сигурен, че в следващите турнири ще покажат още по-голямо израстване и резултати. Добре се работи по клубовете в България и искам да поздравя треньорите за ежедневната им дейност в залите. След участието в Охрид ще има малка ваканция, а след нея започваме с подготовката за Световното първенство в Казахстан през август. Предстои ни и лагер в Благоевград, където ще се съберат най-добрите ни таекуондисти за предстоящия форум. Тепърва ще бъдат селектирани състезателите, защото има време, но треньорите на националния отбор ще имат доста работа, за да определят състава за Казахстан“, заяви председателят на Българската федерация по таекуон-до ITF Марио Богданов.

Снимка: Българска федерация по таекуон-до ITF

тагове: