Начало Таекуондо Откриха десетото издание на турнира по олимпийско таекуондо „Рамус София Оупън“

Откриха десетото издание на турнира по олимпийско таекуондо „Рамус София Оупън“

Откриха десетото издание на турнира по олимпийско таекуондо „Рамус София Оупън“
0

Заместник-министърът на младежта и спорта Петър Георгиев откри десетото издание на турнира по олимпийско таекуондо „Рамус София Оупън“.

В обръщението си към организаторите, състезателите, треньорите и официалните лица той подчерта социалната функция на състезанието като безспорен фактор в популяризиране на таекуондото и превръщането му в един от най-масовите спортове, откриващи бъдещи шампиони.

„Рамус София Оупън“ – турнирът по таекуондо на шампионите

Официални гости на церемонията бяха Негово превъзходителство Ли Хо-шик, посланик на Република Корея, проф. Татяна Янчева, заместник-ректор по международната и научната дейност в Национална спортна академия „Васил Левски“, проф. Даниела Дашева, бивш министър на младежта и спорта, Чавдар Чернев, един от основоположниците на таекуондото в България, д-р Росен Димитров, бивш президент на Българската федерация по таекуондо и футболната легенда на ЦСКА Георги Илиев-Майкъла.

За 10 години „Рамус София Оупън“ се утвърди като един от най-престижните и най-посещаваните турнири, не само на Балканите и в Европа, но и в света. За това време през него са преминали най-големите имена в световното таекуондо – сред тях 6-а олимпийски шампиони, 20 олимпийски медалисти, 31 световни шампиони и 33-а медалисти от първенства на планетата.

Снимка: БФ Таекуондо