Начало Senshi Петер Артс се присъедини към лагера на Професионалната лига на KWU

Петер Артс се присъедини към лагера на Професионалната лига на KWU

Петер Артс се присъедини към лагера на Професионалната лига на KWU
0

Живата легенда на кикбокса Петер Артс се присъедини към инструкторите във втория ден от тренировъчния лагер на Професионалната лига на Световния киокушин съюз (KWU). Събитието се провежда в новото спортно бижу на Варна „SENSHI Gym“ и ще продължи до неделя (8 май).

Така групите бяха разделени на четири, като останалите три бяха водени от Семи Шилт, Ернесто Хуст и Алберт Краус.

Професионалните бойци и състезатели се разделиха между Артс и Хуст. Четирикратният шампион на К-1 в тежка категория наблегна на упражнения по двойки, сред които имаше удари само с лява ръка и ляв крак, след което само с десните. Беше акцентирано и на дистанцията в боя.

„Холандския дървосекач“ показа полезни и разнообразни комбинации. Сред всички шампиони личаха имената на звездите от SENSHI Атанас Божилов, Петър Стойков, Николай Йоргов, Александър Петров и други.

Бившият състезател в „полусредна“ и „средна“ категория и първият шампион на веригите „К-1 Маx“ и „SUPERKOMBAT“ – Краус, продължи работата си с младите бойци. Постара се и в тази тренировки да им покаже нещо ново от уникалния му динамичен и зрелищен стил на игра, който го превръща в един от най-именитите кикбоксьори извън тежката категория.

Владимир Вълев-Питбула, който е първият за България световен шампион по кикбокс за професионалисти, му асистираше и също даваше ценни напътствия.

Четирикратният световен шампион на К-1 в тежка категория Семи Шилт наблегна на работата в клинч при групата с инструктори, треньори и сенсеи. „Небостъргачът“ показа работещи комбинации, които помагат да се стигне и влезе в желания захват, а също така и как да се разкъса при нужда.

След края на заниманието Шихан Асен Асенов събра инструкторите за още една тренировка. В нея той очерта разликите между киокушина и фул контакта. За начало първият български европейски шампион по киокушин карате показа как да се избягват ударите в главата с прости движения. Постепенно увеличи интензитета на тренировката.

Снимки: Роман Одески

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.