Начало ТОП Протеже на Джошуа става спаринг партньор на Тайсън Фюри

Протеже на Джошуа става спаринг партньор на Тайсън Фюри

Протеже на Джошуа става спаринг партньор на Тайсън Фюри
0

Един от най-доверените хора на Антъни Джошуа и негов близък приятел – 25-годишният Лоурънс Околие (10-0-0), ще лети следващата седмица за Калифорния, за да се присъедини към тренировъчния лагер на Тайсън Фюри, който на 1 декември се изправя срещу Дионтей Уайлдър в мач за световната титла на WBC.

twitter.com

Това съобщи самия Околие, който за последно се би на галавечерта между Антъни Джошуа и Александър Поветкин. Тогава англичанинът от нигерийски произход победи Мати Аскин и грабна титлата на Великобритания в полутежка категория в един от най-скучните мачове в последните години,

В края на 2017 г. световният шампион в тежка категория дори менажира заедно с Еди Хърн двубоят на Околие срещу Исак Чембърлейн, като самият Околие често пъти в миналото е бил предпочитан спаринг партньор за самия Джошуа, заради високия си ръст и бързите си ръце.

„Мисля, че следващата седмица заминавам за Щатите“, сподели самият Околие.

„Ще остана там може би 2-3 седмици. Бил съм спаринг партньор с Антъни Джошуа, с Дилиън Уайт, така че знам какво е да си сред най-добрите в тежката дивизия.

Все пак ще бъде доста интересно да се изправя срещу Фюри, който е далеч по-габаритен от мен. Той има голям разтег, изключително умен е и вярвам, че това е поредната възможност да се кача на следващото ниво в кариерата ми.

Моето намерение е да се кача в тежката категория и знам, че в момента доста неща ми се разминават, защото съм в полутежка, но в тежката категория няма да имам този лукс“, завърши непобеденият шампион на Великобритания.