Начало Джудо Рекорден брой джудисти със заявки за „Топалов оупън“

Рекорден брой джудисти със заявки за „Топалов оупън“

Рекорден брой джудисти със заявки за „Топалов оупън“
0

Рекорден брой джудисти ще участват в тазгодишния международен турнир „Топалов оупън“ в Панагюрище. Шестото издание на надпреварата е този уикенд (181-9 юни) в зала „Арена Асарел“.

Участници от 13 държави ще се впуснат в двудневните схватки, а броят на подадените заявки е над 1000. Това ще постави нов рекорд в състезанието, като за сравнение през 2021 г. те бяха 946 от 12 старни.

Сега ще има бойци от Сърбия, Босна и Херцеговина, Северна Македония, Гърция, Великобритания,  Израел, Украйна, Молдова, Румъния, Черна Гора, Словения, Кипър и България. У нас пристигат и талантите на водещия босненски клуб „Рандори“, чийто възпитаник е световният шампион от 2017-а Неманя Маидов (90 кг).

„Топалов оупът“ тази година е за деца и юноши от 6 до 18-годишна възраст.

Стартът е в събота от 10 часа, а официалното откриване е от 13 часа.

ПРОГРАМА

С всяка измината година интересът към турнира става все по-голям, което е показателно за нивото на състезанието – каза Костадин Топалов, организатор на надпреварата. – Всъщност на нашия турнир среща си дават много перспективни състезатели, които в следващите години ще наблюдаваме на световни и европейски първенства.“

По традиция след надпреварата състезателите ще останат на тридневен лагер в Панагюрище.