Начало ММА Украинец беше изхвърлен от UFC заради измама (СНИМКА)

Украинец беше изхвърлен от UFC заради измама (СНИМКА)

Украинец беше изхвърлен от UFC заради измама (СНИМКА)
0

Украинският боец Аскар Можаров беше уволнен от UFC. Като причина от организацията изтъкват две причини. Първата е слабото му представяне в единствения двубой за компанията на 190-сантиметровия боец (поражение от Алонсо Менифилд с технически нокаут в първия рунд на събитието UFC Fight Night 207, състояло се на 4 юни). Другата, по-основателна, е манипулация от страна на Можаров на неговата бойна статистика!

Припомняме, че Аскар подписа гръмко с UFC в средата на май 2021 година. От тогава насам обаче той на няколко пъти отпадна от различни двубои преди да дебютира.

Можаров трябваше да дебютира още в средата на май 2021 година срещу Бен Ротуел и то в тежка категория на събитието UFC Fight Night 188, но проблеми го принудиха да се оттегли от сблъсъка.

После трябваше да се изправи срещу Дъстин Джакоби на събитието UFC Fight Night 195, което се проведе на 28 август. Срещата беше в лека тежка категория.

Можаров трябваше да дебютира още в средата на май – срещу Бен Ротуел и то в тежка категория на събитието UFC Fight Night 188, но проблеми го принудиха да се оттегли от сблъсъка.

В крайна сметка Аскар дебютира чак през този юни, но не впечатли!

27-годишният боец е родом от Черноморск, Одеса. Състезава се принципно в тежка категория и е бивш шампион на украински вериги в смесените бойни изкуства.

По първоначално обявената статистика в официалния сайт sherdog.com Можаров имаше баланс от 21 победи и 8 загуби в ММА. Той беше спечелил цели 19 срещи преди финалния гонг (13 с нокаут и 6 след събмишън). Неговата професионална кариера стартира преди 8 години когато той е едва на 19 години. Това обаче не му пречи в първите си 7 срещи да запише 7 победи, 5 от които приключват преди края на първия рунд. Въпреки възрастта си Можаров е бил част от над 10 ММА вериги по цял свят, включително и в китайската Rebel FC и американската Titan FC. Украинецът се намираше в серия от 3 поредни победи, постигнати през 2020 година. И трите срещи Можаров приключва преди финалния гонг (с технически нокаут).

Интересното е, че след обявяването от UFC на манипулацията, Можаров вече е с нова статистика от 19 успеха и 13 поражения. От тях той е спечелил 17 преди финалния гонг (11 с нокаут и 6 след събмишън).