Начало Киокушин Село в България с частна спортна зала

Село в България с частна спортна зала

Село в България с частна спортна зала
0

Не много села у нас могат да се похвалят с частни спортни зали. Едно от тях е Мало Конаре, което се намира на територията на община Пазарджик. Млади ентусиасти са се заели със задачата да развиват в селото спортен клуб по Карате Киокушин.

Усилията им не останаха незабелязани от кмета на град Пазарджик – Тодор Попов, който изгледа една тренировка на децата от Спортен клуб „Тайгър Дожо Карате Киокушин“ и техните треньори семпай Методи Стойчев и Ивайло Деспотов

снимка: Община Пазарджик

„Държах да дойда тук лично, за да мога да Ви поздравя, защото направеното от Вас в Мало Конаре е достойно за уважение и трябва да бъде оценено с необходимото внимание. Това е първата спортна зала, направена като частна инициатива от жители на селото. Това е впечатляващо! Както е известно, аз подкрепям и обичам спорта, затова държах лично да засвидетелствам своето отношение на уважение към Вас. Искам да Ви поздравя и да ви пожелая здраве, както се казва в един стар девиз: „Здрав дух в здраво тяло“ – ние трябва да се грижим и за духа, и за тялото. Спортът калява много. Това е начин на живот, философия на живот, но от особено значение е и човек да се занимава с това, което му харесва. Всеки трябва да направи избора си с какво иска да се занимава“, обърна се към спортистите и треньорите Тодор Попов.

В залата отговаряща на европейските стандарти тренират седемнадесет момчета и момичета от Мало Конаре, заедно със световната шампионка при юноши младша възраст Василена Петкова. 

снимка: Община Пазарджик