Начало Киокушин Сенсей Пролет Василева: Променихме упражненията заради мерките

Сенсей Пролет Василева: Променихме упражненията заради мерките

Сенсей Пролет Василева: Променихме упражненията заради мерките
0

Трудна и тежка година изпраща родното карате киокушин, според Сенсей Пролет Василева. Тя е секретар на Българската карате киокушин федерация, бивш състезател и настоящ главен треньор в спортен клуб ТИМ.

„Пандемията тази година много ни засегна. Значително по-малко бяха участията и лагерите, успяхме да проведем само Държавните първенства и Световна Купа за кадети до 21 годишна възраст. Трябваше да бъдем домакини на световно и европейско първенства през декември, но и това се отложи за по-добри времена, когато всички ще могат да пътуват и да тренират пълноценно. Проведохме и няколко галавечери от веригата SENSHI, която бързо набира популярност по цял свят. Все повече бойци искат да бъдат част от нея. Въпреки пандемията успяхме да проведем няколко лагера със звездите от К-1 – Петер Артс, Ернесто Хуст и Семи Шилт“, разказва сенсей Василева пред „Варна новини“ в рубриката „Споделено“.

Сенсей Василева е многократен републикански шампион, има и няколко сребърни отличия от балкански първенства. Тя е една от първите жени в България, която защитават 3 Дан (Сенсей) след 6-часов изпит.

„Начинът, по който тренираме вече е различен. Съобразяваме се със спазването на дистанцията, променихме упражненията и техниките така, че да можем да останем в залата, спазвайки предписанията и въпреки това да постигаме резултати. В някои от периодите тренирахме с маски, което беше ново за нас – разказва още треньорката в спортен клуб ТИМ. –  По време на изолацията давахме конкретни задачи, основно на състезателите, пускахме онлайн тренировки, поддържахме постоянна връзка. В началото бяхме малко демотивирани, защото изолацията ни дойде неочаквано и ни лиши от възможността да тренираме заедно, но намерихме начин да се справим.“

Цялото интервю и история на сенсей Пролет Василева може да прочетете ТУК.